Paardencoaching en rouwbegeleiding voor kind, gezin en school.

Welkom op de site van Paard en Bloei. 

De belangrijkste regel die er geldt bij Paard en Bloei is dat alles er mag zijn, ook je boosheid, verdriet, je humor, je gekke dingen of je eigen trekjes! Want jij mag er zijn! 

Bij ons is er een plek voor iedereen vanaf 7 jaar die wel een steuntje in de rug kan gebruiken op het gebied van leren, in de sociaal emotionele ontwikkeling of op het gebied van rouw. Daarnaast is jouw kind ook van harte welkom voor een dag in de vakantie lekker tussen de paarden, op zaterdagochtend in een kleine groep of als er een feestje is te vieren

Het kind staat bij Paard en Bloei centraal en daar is het aanbod ook op afgestemd. Omdat we bij Paard en Bloei de driehoek kind-gezin-school zo ontzettend belangrijk vinden is er ook een aanbod voor het gezin en de school. Want een kind hoeft het niet alleen te doen. Tijdens de sessies werkt een kind hard aan zichzelf. Als er daarnaast niet naar het systeem gekeken wordt, dan is het lastig voor een kind om het geleerde in de praktijk uit te voeren. 

De Paardenschool

Voor kinderen, jongeren en scholen is er de Paardenschool van Paard en Bloei. Op de Paardenschool gaan ze spelenderwijs aan de slag met zaken waar ze moeite mee hebben. Er wordt een combinatie gemaakt van spelen, leren, bewegen, plezier en het paard. De Paardenschool heeft een divers aanbod. 

Voor individuele kinderen en jongeren is er de Paardenschool - leren voor als ze moeite hebben met het leren. Hierbij kun je denken aan de tafels, het leren lezen, spellingsproblemen, rekenproblemen en andere leerproblemen. Ook is er de Paardenschool - sociaal emotioneel. Hier kunnen kinderen aan de slag met problemen op het gebied van omgang met anderen, het vergroten van hun zelfvertrouwen, faalangst, omgaan met emoties, het stellen van grenzen  en nog veel meer. Naast individuele coaching is het ook mogelijk om in groepjes aan de slag te gaan. Daarvoor is op zaterdagochtend de Paardenschool - groep. Om te leren omgaan met een vol hoofd is er de Paardenschool - vol hoofd. Hier leren kinderen om te gaan met prikkels, en wat hierbij kan helpen. Daarnaast is er ook de Paardenschool - vakantiespecial. Hierbij kunnen kinderen in de vakantie een dag(deel) doorbrengen met de dieren van Paard en Bloei. Lijkt het je leuk om een kinderfeestje te vieren bij Paard en Bloei, dan kun je hier meer over vinden op de Paardenschool - feestje. 

Gezin

Voor het gezin is het mogelijk om duo-sessies te volgen. Samen ga je op ontdekkingstocht en wordt er gewerkt aan de onderlinge relatie. Natuurlijk is er ook een individueel paardencoachtraject voor volwassenen. Heb je nou niks met paarden, dan is een wandelcoachtraject wellicht een optie.

School

Met de Paardenschool - groepsvorming werk je met je klas aan de sfeer in de klas, het omgaan met elkaar en vooral samen zijn. Daarnaast is er ook de Paardenschool - klassenuitje, waarbij de nadruk vooral ligt op plezier maken met elkaar. Tevens is er de Paardenschool - bewegend leren voor kleine groepjes leerlingen.

Voor het team zijn er diverse mogelijkheden Tijdens een teamdag wordt er gewerkt met een thema wat afgestemd is op het team. Op de Paardenschool - team is hier meer informatie over te vinden. Ook is er aan de leerkrachten gedacht.

Paardencoaching

Lekker met de wind in je haren en de zon op je gezicht verbinding maken met jouw innerlijke kracht. In vrijheid gespiegeld worden door het paard om vanuit jouw natuurlijk kracht voluit te kunnen leven. Puur, eerlijk en met elementen vanuit de natuur word je gecoacht.

Het paard is een kuddedier. Aan de kudde ontleent het paard zijn veiligheid. Ze hebben een nauwe onderlinge communicatie die verder gaat dan wat wij mensen zo op het eerste gezicht kunnen zien. Paarden communiceren voornamelijk non-verbaal met elkaar. Deze non-verbale communicatie is zeer verfijnd. Daarnaast leven paarden volledig in het hier en nu. Het paard oordeelt niet. Tijdens de coaching vorm je samen met het paard een kudde. Het paard spiegelt het hier en nu van jou en reageert hierbij op de kleinste veranderingen in je denken, voelen en intentie. Middels observatie van het gedrag van het paard, uitleg van dit gedrag en het stellen van vragen door de coach kom jij bij jouw natuurlijk kracht. Paardencoaching bij Paard en Bloei is altijd naast het paard.

 


Rouwbegeleiding

Op creatieve wijze of samen met de paarden aandachtig met jouw rouwproces bezig zijn. Waar sta jij in dit proces? Waar put je troost uit? Waar haal jij je kracht uit? Wat heb je nu nodig? Met je handen creëer je diverse werken om van daaruit inzicht te krijgen in jouw proces. Ook kun je aan de hand van het vertellen van verhalen bezig met jouw rouw. Of je laat het paard jouw spiegel zijn! Daarnaast kun je tijdens het wandelen in het bos met jouw rouwkracht aan de slag; verbinding maken met de natuur, luisteren naar jouw innerlijke kracht.

 

 

Bij Paard en Bloei kan je ZIJN.

 

Wil je ook vanuit natuurlijk kracht leven en ben je benieuwd naar wat Paard en Bloei jou kan bieden, bel of app dan naar 06-11231445 of mail via info@paardenbloei.nl